Hopp til innholdet

JOTUNHEIMEN – Taktelt softshell

kr 16 900

(2 omtaler)
Ett av markedets aller letteste taktelt! Utrolig enkelt å slå opp og ned!

HVA: Ett veldig lett og meget brukervennlig taktelt med god utsikt i alle retninger.
HVEM: For deg som er på tur av og til, og ønsker et telt som er ekstremt enkelt i bruk.
HVORFOR: Smarte løsninger i en utrolig lett innpakning.

 

 

På lager

 

KJØP TAKTELT MED FULL TYGGHET:

FRAKT/HENTING:

Vi tilbyr hjemlevering av taktelt i hele Norge. Fastpris: kr. 1.990

Vi tilbyr også henting i vårt showroom på Lillehammer (Pinnikvegen 2), og bistår gjerne med kostnadsfri montering på bil.


INKLUDERT:

Alle våre telt kommer med teleskopstige, vanntette skoposer, monterings sett og et kit for reparasjon av teltduken. 

 

PRODUKTDETALJER:

 • SOVEAREAL – 200 x 120 cm
 • MÅL SAMMENSLÅTT – 221 x 135 x 15 cm
 • ANTALL – 2 pers.
 • VEKT – 40 kg
 • MADRASS – 8 cm skum
 • TELTDUK – Ripstop Oxford. 2-3000 mm vannsøyle
 • SKALL/RAMME – Aluminium ramme. PVC transport trekk.
 • MAKS BRUKERVEKT – 250 KG.

 

HVORDAN SLÅ OPP TAKTELTET:

 

OFTE STILTE SPØRSMÅL:

Et taktelt monteres enkelt på de aller fleste biler med mulighet for taklast, men vi vet av erfaring at det gjerne dukker opp noen spørsmål i kjøpsprosessen. Vi har derfor samlet de vanligste spørsmålene i oversikten under, og finner du ikke svar på det du lurer på, kan du også sende oss en epost.

Hvor mye taktlast tåler bilen min?

Dette står ofte i vognkortet, og er oppgitt som tillatt taklast. Man kan også finne dette ved å gjøre oppslag på bilens registreringsnummer på Vegvesenet sine sider. I tilfeller hvor tillatt taklast ikke er oppgitt anbefales det å ta kontakt med forhandler/importør for mer informasjon. Merk for øvrig forskjellen mellom dynamisk vektkapasitet under kjøring, og statisk vektkapasitet når bilen står i ro.

  • Dynamisk vektkapasitet er det samme som tillatt taklast oppgitt i vognkortet, og er vekten takteltet (+ takstativ) maksimalt kan veie for å benyttes på den aktuelle bilen.
  • Statisk vektkapasitet er vekten biltaket kan bære når bilen står parkert. Denne er typisk minst 3 ganger høyere enn den dynamiske vekten, og sier noe om totalvekt av telt + mennesker. Eks: En vanlig personbil med tillatt taklast på 75 kg, har ca. 225 kg til rådighet fordelt på telt og mennesker. Om et taktelt for 2 personer har en egenvekt på 65 kg, kan da hver person i snitt veie 80 kg.
Hva trengs for å montere takteltet på bilen?
Man trenger et takstativ som enten monteres til bilens rails, eller faste festepunkter. Vi anbefaler å bruke et solid takstativ, som for eks. Thule Squarebar. Dette er et solid og prisgunstig stativ som egner seg meget godt i kombinasjon med taktelt. På Thule sine nettsider kan man enkelt legge inn bilmerke/modell/årgang, og få info om hvilke takstativ som passer din bil.
Hvordan monterer man takteltet til takstativet?

Takteltet plasseres oppå bilens takstativ, og festes med 4 festebraketter fra undersiden av teltet. Disse kan justeres frem og tilbake i skinnen de sitter i, noe som gjør at innfestingen er fleksibel i lengderetningen, og dermed har man stor frihet til å plassere fremre og bakre takstativ ut i fra hva som passer best på den aktuelle bilen. PS: I bredden, målt fra innsiden av lastefot på hver side trenger man minimum 78 cm tilgjengelig for at festebrakettene ikke skal komme i konflikt med lasteføttene/takstativet.

Når kan jeg hente teltet jeg har kjøpt, og bistår dere med montering på bil?
Så fort bestillingen er lagt tar vi kontakt for å avtale tidspunkt for utlevering. Vi er normalt veldig fleksible, også utenfor vanlige åpningstider (man-tor).  Vi er også regelmessig tilgjengelige for utlevering på lørdager. Gratis montering på bil er alltid inkludert ved henting hos oss på Lillehammer.
Er det plass til dyner og puter i teltet når det er sammenslått?
Strynefjellet Wide teltet har noe oppbevaringsplass når teltet er sammenslått, så hvis man pakker godt vil man for eks. kunne ha plass til et par soveposer.
Hvor fort kan man kjøre med et taktelt på biltaket?
Våre taktelt er har en max. anbefalt hastighet på 110 km/t.
Hvor mye vind tåler et taktelt?
Vår taktelt tåler vind opp til ca. 10 m/s. Ved vind over dette, spesielt kraftig kastevind, er ikke taktelt å anbefale.
Hvordan bør et taktelt vedlikeholdes?
Vi anbefaler å impregnere teltet med 1-2 års mellomrom, litt avhengig av hvor mye man bruker teltet. Teltet trenger ikke å impregneres når det er nytt.
Hvor lang er stigen som følger med?
Stigen er ca. 230 cm. lang full lengde.

 

ØNSKER DU HJELP MED TAKSTATIV?

Vi er Thule forhandler, og bistår gjerne med å skaffe takstativ til din bil. Oppgi i tilfelle reg. nummer i meldingsfeltet ved utsjekk/bestilling, så sender vi et tilbud ila. kort tid.

 

BRUKERMANUAL:

 

 

UTVIDET PRODUKT INFO:

Jotunheimen er et av markedets aller letteste taktelt, som både er enkelt å slå opp og pakke ned. Denne kombinasjonen gjør det til et veldig egnet telt for de som ikke er på tur hele tiden, og gjerne monterer teltet på taket de gangene det skal brukes.

Teltet reiser seg av seg selv ved hjelp av solide gassdempere, så etter at transport trekket er fjernet er teltet klart til bruk nærmest umiddelbart. Nedpakking er like enkelt. Da bruker man en medfølgende stropp til å dra teltet ned i rammen, før man legger på trekket igjen. Dette gjør det til et utrolig brukervennlig teltet både ved ankomst og avreise.

Jotunheimen er et flott telt for 2 personer med et soveareal på 205 x 120 cm. Det har veldig godt utsyn i alle retninger, som bidrar til veldig gode luftemuligheter, mens myggnetting sørger for at innsekter holdes effektivt unna. Det overbygde inngangspartiet er praktisk ved nedbør, og er med på å hindre at fukt kommer inn i teltet. Til tross for lav vekt er materialbruk og konstruksjon av teltet meget solid. Rammen er av aluminium, mens selve teltet er av ripstop Oxford kvalitet med en vannsøyle på 2-3000 mm. Transporttrekket er av meget slitesterk og vanntett PVC kvalitet. Madrass er en 8 cm skummadrass som fint kan brukes alene, eller i kombinasjon med oppblåsbart turunderlag eller overmadrass om man ønsker ekstra komfort.

 

Soveareal

200 cm x 120 cm

Mål sammenslått

221 x 135 x 15 cm

Vekt

39 kg

Madrass

8 cm skum

Teltduk

Ripstop Oxford. 2-3000 mm vannsøyle

Skall/Ramme

Aluminium

Maks brukervekt

250 kg

2 omtaler for JOTUNHEIMEN – Taktelt softshell

 1. Jan Tore Jensen

  Fabelaktig bra telt. Superlett å få opp og ned. Jeg er veldig nuub så det var veldig deilig at det var så lett å få opp, og ikke minst, ned. Takk for suveren kundeservice.

 2. Tone Colbjørnsen

  Fantastisk enkelt telt som gjør det så mye enklere å overnatte hvor som helst. Det er latterlig enkelt å få opp og ned. Lett å sette på og ta av bilen. Alt-i-alt et lavterskel-telt 😄
  Tusen takk for gode råd og flott service!

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du liker kanskje også…