Hopp til innholdet
Salg!

VESTFJELLET 2.0 – Taktelt softshell

kr 17 900

(1 omtale)
Supert førstegangstelt med mange smarte løsninger!

HVA: Ett praktisk fold-out telt med god soveplass til to.
HVEM: Perfekt telt hvis man vil teste taktelt for første gang.
HVORFOR: Solid konstruksjon i en brukervennlig innpakning.

 

 

På lager

 

 

KJØP TAKTELT MED FULL TYGGHET:

FRAKT/HENTING:

Vi tilbyr hjemlevering av taktelt i hele Norge. Fastpris: kr. 1.990

Vi tilbyr også henting i vårt showroom på Lillehammer (Pinnikvegen 2), og bistår gjerne med kostnadsfri montering på bil.


INKLUDERT:

Alle våre telt kommer med teleskopstige, vanntette skoposer, monterings sett og et kit for reparasjon av teltduken. 

 

PRODUKTDETALJER:

 • SOVEAREAL – 195 x 130 cm
 • MÅL SAMMENSLÅTT – 130 x 105 x 32 cm
 • ANTALL – 2 pers.
 • VEKT – 55 kg
 • MADRASS – 7 cm skum
 • TELTDUK – Ripstop Oxford. 3000 mm vannsøyle
 • SKALL/RAMME – Aluminium ramme. PVC transport trekk.
 • MAKS BRUKERVEKT – 250 KG.

 

HVORDAN SLÅ OPP TAKTELTET:

 

OFTE STILTE SPØRSMÅL:

Et taktelt monteres enkelt på de aller fleste biler med mulighet for taklast, men vi vet av erfaring at det gjerne dukker opp noen spørsmål i kjøpsprosessen. Vi har derfor samlet de vanligste spørsmålene i oversikten under, og finner du ikke svar på det du lurer på, kan du også sende oss en epost.

Hvor mye taktlast tåler bilen min?

Dette står ofte i vognkortet, og er oppgitt som tillatt taklast. Man kan også finne dette ved å gjøre oppslag på bilens registreringsnummer på Vegvesenet sine sider. I tilfeller hvor tillatt taklast ikke er oppgitt anbefales det å ta kontakt med forhandler/importør for mer informasjon. Merk for øvrig forskjellen mellom dynamisk vektkapasitet under kjøring, og statisk vektkapasitet når bilen står i ro.

  • Dynamisk vektkapasitet er det samme som tillatt taklast oppgitt i vognkortet, og er vekten takteltet (+ takstativ) maksimalt kan veie for å benyttes på den aktuelle bilen.
  • Statisk vektkapasitet er vekten biltaket kan bære når bilen står parkert. Denne er typisk minst 3 ganger høyere enn den dynamiske vekten, og sier noe om totalvekt av telt + mennesker. Eks: En vanlig personbil med tillatt taklast på 75 kg, har ca. 225 kg til rådighet fordelt på telt og mennesker. Om et taktelt for 2 personer har en egenvekt på 65 kg, kan da hver person i snitt veie 80 kg.
Hva trengs for å montere takteltet på bilen?
Man trenger et takstativ som enten monteres til bilens rails, eller faste festepunkter. Vi anbefaler å bruke et solid takstativ, som for eks. Thule Squarebar. Dette er et solid og prisgunstig stativ som egner seg meget godt i kombinasjon med taktelt. På Thule sine nettsider kan man enkelt legge inn bilmerke/modell/årgang, og få info om hvilke takstativ som passer din bil.
Hvordan monterer man takteltet til takstativet?

Takteltet plasseres oppå bilens takstativ, og festes med 4 festebraketter fra undersiden av teltet. Disse kan justeres frem og tilbake i skinnen de sitter i, noe som gjør at innfestingen er fleksibel i lengderetningen, og dermed har man stor frihet til å plassere fremre og bakre takstativ ut i fra hva som passer best på den aktuelle bilen. PS: I bredden, målt fra innsiden av lastefot på hver side trenger man minimum 83 cm tilgjengelig for at festebrakettene ikke skal komme i konflikt med lasteføttene/takstativet.

Når kan jeg hente teltet jeg har kjøpt, og bistår dere med montering på bil?
Så fort bestillingen er lagt tar vi kontakt for å avtale tidspunkt for utlevering. Vi er normalt veldig fleksible, også utenfor vanlige åpningstider (man-tor).  Vi er også regelmessig tilgjengelige for utlevering på lørdager. Gratis montering på bil er alltid inkludert ved henting hos oss på Lillehammer.
Er det plass til dyner og puter i teltet når det er sammenslått?
Strynefjellet Wide teltet har noe oppbevaringsplass når teltet er sammenslått, så hvis man pakker godt vil man for eks. kunne ha plass til et par soveposer.
Hvor fort kan man kjøre med et taktelt på biltaket?
Våre taktelt er har en max. anbefalt hastighet på 110 km/t.
Hvor mye vind tåler et taktelt?
Vår taktelt tåler vind opp til ca. 10 m/s. Ved vind over dette, spesielt kraftig kastevind, er ikke taktelt å anbefale.
Hvordan bør et taktelt vedlikeholdes?
Vi anbefaler å impregnere teltet med 1-2 års mellomrom, litt avhengig av hvor mye man bruker teltet. Teltet trenger ikke å impregneres når det er nytt.
Hvor lang er stigen som følger med?
Stigen er ca. 230 cm. lang full lengde.

 

ØNSKER DU HJELP MED TAKSTATIV?

Vi er Thule forhandler, og bistår gjerne med å skaffe takstativ til din bil. Oppgi i tilfelle reg. nummer i meldingsfeltet ved utsjekk/bestilling, så sender vi et tilbud ila. kort tid.

 

BRUKERMANUAL:

 

 

 

UTVIDET PRODUKT INFO:

Vestfjellet 2.0 er en perfekt modell for deg som skal kjøpe taktelt for første gang. Det er en modell som har en høy grad av brukervennlighet, og har i tillegg ett gunstig prispunkt. Teltet foldes enkelt ut, og den fastmonterte teleskopstigen sørger for stabil og god støtte mot underlaget. Når stigen er på plass og teltet i vater gjenstår kun å feste det ramme til det overbyde inngangspartiet før teltet er klart til bruk. Det hele er gjort på kun ett par minutter, og det er akkurat like enkelt å pakke teltet sammen igjen.

Vestfjellet 2.0 er et romslig telt for 2 med god sovebredde. Med sin lengde på 195 cm er det langt nok for voksne opp til ca. 185 cm, men vi anbefaler ikke denne modellen til lange personer, rett og slett fordi teltet skrår inn i begge ender, som “spiser” noen få centimeter i lengden.

Materialbruk og konstruksjon av teltet er meget solid. Det kommer med en aluminiumsramme og selve teltet er av ripstop Oxford kvalitet med en vannsøyle på 3000 mm. Transporttrekket er av meget slitesterk og vanntett PVC kvalitet. Madrass er en 7 cm skummadrass som fint kan brukes alene, eller i kombinasjon med oppblåsbart turunderlag eller overmadrass om man ønsker ekstra komfort.

Soveareal

195 x 130 cm

Mål sammenslått

130 x 105 x 32cm

Vekt

55 kg

Madrass

7 cm skum

Teltduk

Ripstop Oxford. 3000 mm vannsøyle

Skall/Ramme

Aluminium

Maks brukervekt

250 kg

1 omtale for VESTFJELLET 2.0 – Taktelt softshell

 1. Kirsti

  Fint taktelt som med enkle grep slås både opp og ned. God lufting med myggnetting både i vinduslukene og selve åpningen. Luftes på dagtid ved å kun lukke med myggnetting. Tørt og fint selv om det regner. Egen skopose så en får på seg tørre sko på morgenen.
  Fine oppplevelser både til fjells og ved sjø. Slipper å lete etter campingplass😀

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du liker kanskje også…