VÅRE NORSE CAMP ®
TAKTELT

Kvalitets taktelt for nordiske forhold. Finn det perfekte teltet for ditt behov.

BESØK OSS GJERNE

Våren 2022 åpnet vi offisielt vårt nye showroom på Lillehammer. Her vil vi ha alle våre taktelt utstilt, i tillegg til vårt sortiment av friluftsrelaterte produkter.
Avtal gjerne et besøk hos oss allerede nå for en hyggelig taktelt prat.
Ved kjøp av taktelt kan vi enten sende til hjemadresse i Norge, eller man kan hente hos oss på Lillehammer. Ved henting hos oss bistår vi naturligvis med montering.

Hvorfor investere i et taktelt?

Et taktelt gir en enorm frihetsfølelse, og en unik mulighet til å være spontan på tur. Kommer man til et idyllisk sted, eller rett og slett bare blir trøtt, har man alltid vissheten om at man har et komfortabelt sted å sove, rett over hodet.

FLERE FORDELER:

Utsikt fra Vestfjellet takteltet ved Birkebeinervegen

Utsikt

Det er utrolig hva 2 meter opp fra bakken gjør. I stedet for lyng og mose, ser du plutselig solnedgangen i horisonten.

taktelt på bil i Østerdalen

Tidsbesparende

Takteltene våre er veldig brukervennlige sammenlignet med tradisjonelle telt, og slås opp og pakkes ned på få minutter.

Fra innsiden av taktelt med utsikt mot Lillehammer

Komfort

Ingen steiner som presser mot ryggen, og på trygg avstand fra fukt og søle.

TYPISKE SPØRSMÅL OM TAKTELT

Under har vi forsøkt å svare på de spørsmålene rundt taktelt som vi får oftest.
Finner du ikke svar på det du lurer på, eller har et mer teknisk inngående spørsmål, send oss gjerne en epost på salg@norsecamp.no

Pick-up med taktelt på
Vektkapasitet

Den dynamiske vektkapasiteten er vekten bilen din tåler når du kjører. Dette er den maksimale vektkapasiteten som er spesifisert av bilprodusenten, og står oppgitt i vognkortet. Denne er typisk 50-100 kg avhengig av bilmerke/type. Det er i utgangspunktet denne vektbegrensningen som er relevant for frakt av taklast, og grunnen til at vekten er relativt lav er de dynamiske kreftene som er involvert ved kjøring.
Den statiske vektkapasiteten derimot, er vekten som biltaket kan bære når bilen står parkert. Denne er typisk 3 ganger høyere enn den dynamiske vekten, og sier noe om totalvekt av telt + mennesker.
Eks: En typisk bil har dynamisk vektkapasitet på 75 kg. Det betyr at man har 225 kg til rådighet fordelt på telt og mennesker. Om teltet veier 55 kg. kan da hver person i gjennomsnitt veie 85 kg.

NB: Beregningen over er en veiledning, da det alltid er kundens ansvar å forsikre seg om at taktelt inkl. personvekt kan brukes i kombinasjon med aktuell bil. NORSE CAMP tar ikke ansvar for skader på bil som skyldes feil eller ukyndig bruk av våre taktelt. Er man i tvil om vektbegrensning på bilen, bør man alltid forhøre seg med bilprodusent.

Takstativ og innfesting

Våre taktelt festes enkelt til bilens takstativ. Om bilen har takstativ festet til rails eller faste festepunkter spiller ingen rolle. Takteltets festebraketter kan enkelt sklis frem og tilbake på de langsgående aluminiumsskinnene under teltet, og dermed er ikke avstand mellom fremre og bakre stativ avgjørende.

I bredden er det imidlertid viktig at de langsgående aluminiumsskinnene ikke er for brede for bilen, men i de aller fleste tilfeller er ikke dette noe problem. Har du en mindre bil med smalt tak, og er usikker, ta kontakt med oss så helper vi deg å finne ut av det.

Når det gjelder type takstativ anbefaler vi Thule Squarebar. Det er et meget solid stativ i stål som med sin gode vektfordeling er veldig godt egnet i kombinasjon med taktelt.
Vi anbefaler ikke brede “aero” varianter da disse typisk får et knekkpunkt innenfor lastefoten, i tillegg til at bredden kan by på utfordringer ifm. montering. Ta kontakt hvis du har spørsmål rundt ditt taktstativ.

Montering

Når man først har et kompatibelt takstativet på plass går monteringen som en lek. 2 personer løfter enkelt takteltet på bilen, før det festes med braketter helt uten verktøy på 4 punkter. Det hele er gjort på ca. 10-15 min.

CAMP LIFE

TILBEHØR