NORSE CAMP® TAKTELT

Høsten er tiden for spontane eventyr.
Finn ditt drømmetelt i dag.

Taktelt

OUTLET TAKTELT

Følg med! Nye telt legges til med jevne mellomrom

ÅPENT KJØP

Returner ubrukt vare i inntil 30 dager og få pengene tilbake.

FORNØYDGARANTI

Bytt til annet produkt innenfor samme kategori i inntil 60 dager, selv om produktet er brukt.

Hvorfor investere i taktelt?

Et taktelt gir en enorm frihetsfølelse, og en unik mulighet til å være spontan på tur. Kommer man til et idyllisk sted, eller rett og slett bare blir trøtt, har man alltid vissheten om at man har et komfortabelt sted å sove, rett over hodet.

Utsikt fra Vestfjellet takteltet ved Birkebeinervegen

Utsikt uansett

Det er utrolig hva 2 meter opp fra bakken gjør. I stedet for lyng og mose, ser du plutselig solnedgangen i horisonten.

Romslig og komfortabelt

Ingen steiner som presser mot ryggen, og på trygg avstand fra fukt og søle. Alle våre taktelt leveres med tilpasset madrass slik at du kan sove best mulig.

Enkelt å slå opp

Takteltene våre er veldig brukervennlige sammenlignet med tradisjonelle telt, og slås opp og pakkes ned på få minutter.

Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på ofte stilte spørsmål.
Du kan også sende en epost til salg@norsecamp.no.

Hvordan beregner jeg hvor mye vekt bilen tåler for et taktelt?

Den dynamiske vektkapasiteten er vekten bilen din tåler når du kjører. Dette er den maksimale vektkapasiteten som er spesifisert av bilprodusenten, og står oppgitt i vognkortet. Denne er typisk 50-100 kg avhengig av bilmerke/type. Det er i utgangspunktet denne vektbegrensningen som er relevant for frakt av taklast, og grunnen til at vekten er relativt lav er de dynamiske kreftene som er involvert ved kjøring.
Den statiske vektkapasiteten derimot, er vekten som biltaket kan bære når bilen står parkert. Denne er typisk 3 ganger høyere enn den dynamiske vekten, og sier noe om totalvekt av telt + mennesker.
Eks: En typisk bil har dynamisk vektkapasitet på 75 kg. Det betyr at man har 225 kg til rådighet fordelt på telt og mennesker. Om teltet veier 55 kg. kan da hver person i gjennomsnitt veie 85 kg.

NB: Beregningen over er en veiledning, da det alltid er kundens ansvar å forsikre seg om at taktelt inkl. personvekt kan brukes i kombinasjon med aktuell bil. NORSE CAMP tar ikke ansvar for skader på bil som skyldes feil eller ukyndig bruk av våre taktelt. Er man i tvil om vektbegrensning på bilen, bør man alltid forhøre seg med bilprodusent.

Hva trenger jeg for å montere taktelt på min bil?

Våre taktelt festes enkelt til bilens takstativ. Om bilen har takstativ festet til rails eller faste festepunkter spiller ingen rolle. Takteltets festebraketter kan enkelt sklis frem og tilbake på de langsgående aluminiumsskinnene under teltet, og dermed er ikke avstand mellom fremre og bakre stativ avgjørende.

I bredden er det imidlertid viktig at de langsgående aluminiumsskinnene ikke er for brede for bilen, men i de aller fleste tilfeller er ikke dette noe problem. Har du en mindre bil med smalt tak, og er usikker, ta kontakt med oss så helper vi deg å finne ut av det.

Hvilket takstativ anbefaler dere for å montere taktelt?

Når det gjelder type takstativ anbefaler vi Thule Squarebar. Det er et meget solid stativ i stål som med sin gode vektfordeling er veldig godt egnet i kombinasjon med taktelt. Du kan finne Thule sine Squarebar her.
Vi anbefaler ikke brede “aero” varianter da disse typisk får et knekkpunkt innenfor lastefoten, i tillegg til at bredden kan by på utfordringer ifm. montering. Ta kontakt hvis du har spørsmål rundt ditt taktstativ.

Hvordan monterer jeg takteltet på bilen min?

Når man først har et kompatibelt takstativet på plass går monteringen som en lek. 2 personer løfter enkelt takteltet på bilen, før det festes med braketter helt uten verktøy på 4 punkter. Det hele er gjort på ca. 10-15 min.
Her ser du bilde av innfesting mot takstativet på et Vestfjellet taktelt.
Innfesting av taktelt på bil

Passer taktelt til alle typer biltak?

Ja – stort sett fungerer taktelt på de fleste typer biltak, men teltets vekt må ikke overskride maks tillatt taklast (oppgitt i vognkortet). Har man bil med større glasstak anbefaler vi å forhøre seg med produsent/forhandler om eventuelle begrensninger.
NB: Det alltid er kundens ansvar å forsikre seg om at taktelt inkl. personvekt kan brukes i kombinasjon med aktuell bil. NORSE CAMP tar ikke ansvar for skader på bil som skyldes feil eller ukyndig bruk av våre taktelt. Er man i tvil om vektbegrensning på bilen, bør man alltid forhøre seg med bilprodusent.

Kan jeg montere et taktelt på lasteplanet på bilen?

Ja, i de fleste tilfeller vil det fungere fint, så lenge man har et egnet stativ eller annen solid innfesting. PS: Merk at “fold-out” telt ofte vil være det beste valget grunnet deres kompakte størrelse.

TA KONTAKT MED OSS


Pinnikvegen 2,
2608 Lillehammer,
Norway

salg@norsecamp.no
(0047) 99 60 95 57


Juridisk selskap: Norse Camp AS
Org. nr: 923 543 678

BESØK VÅRT SHOWROOM

Våren 2022 åpnet vi offisielt vårt nye showroom på Lillehammer. Her vil vi ha Mink Campers, alle våre taktelt modeller, samt friluftsprodukter utstilt.
I store deler av året vil vi ha de fleste av våre produkter på lager for rask levering.
Avtal gjerne et besøk hos oss allerede nå for en produktvisning og hyggelig prat.