Hopp til innholdet
Salg!

ROMSDALEN 2.0 – Taktelt hardtop

kr 24 900

(4 omtaler)
En bestselger med utrolig mange smarte løsninger! Perfekt til elbil!
PS: Bekreftet til lager 10. januar! Bestill med rabatt frem til 15.12, og sikre deg levering like etter nyttår!

HVA: En romslig og solid allrounder for to.
HVEM:  Et veldig godt alternativ som vil passe de fleste.
HVORFOR: Et utrolig kompakt telt som er perfekt i kombinasjon med bla. elbil, mindre personbiler og pick-up.

 

 

Ikke på lager, tilgjengelig som restordre

Depositum: kr 2 000

 

KJØP TAKTELT MED FULL TYGGHET:

FRAKT/HENTING:

Vi tilbyr hjemlevering av taktelt i hele Norge. Fastpris: kr. 1.990

Vi tilbyr også henting i vårt showroom på Lillehammer (Pinnikvegen 2), og bistår gjerne med kostnadsfri montering på bil.


INKLUDERT:

Alle våre telt kommer med teleskopstige, vanntette skoposer, monterings sett og et kit for reparasjon av teltduken. 

 

PRODUKTDETALJER:

 • SOVEAREAL – 205 x 150 cm
 • MÅL SAMMENSLÅTT – 152 x 120 x 33 cm
 • ANTALL – 2(3) pers.
 • VEKT – 60 kg
 • MADRASS – 5 cm skum
 • TELTDUK – Ripstop Oxford. 2-3000 mm vannsøyle
 • SKALL/RAMME – ABS plast og aluminium
 • MAKS BRUKERVEKT – 350 KG.


HVORDAN SLÅ OPP TAKTELTET:

 

OFTE STILTE SPØRSMÅL:

Et taktelt monteres enkelt på de aller fleste biler med mulighet for taklast, men vi vet av erfaring at det gjerne dukker opp noen spørsmål i kjøpsprosessen. Vi har derfor samlet de vanligste spørsmålene i oversikten under, og finner du ikke svar på det du lurer på, kan du også sende oss en epost.

Hvor mye taktlast tåler bilen min?

Dette står ofte i vognkortet, og er oppgitt som tillatt taklast. Man kan også finne dette ved å gjøre oppslag på bilens registreringsnummer på Vegvesenet sine sider. I tilfeller hvor tillatt taklast ikke er oppgitt anbefales det å ta kontakt med forhandler/importør for mer informasjon. Merk for øvrig forskjellen mellom dynamisk vektkapasitet under kjøring, og statisk vektkapasitet når bilen står i ro.

  • Dynamisk vektkapasitet er det samme som tillatt taklast oppgitt i vognkortet, og er vekten takteltet (+ takstativ) maksimalt kan veie for å benyttes på den aktuelle bilen.
  • Statisk vektkapasitet er vekten biltaket kan bære når bilen står parkert. Denne er typisk minst 3 ganger høyere enn den dynamiske vekten, og sier noe om totalvekt av telt + mennesker. Eks: En vanlig personbil med tillatt taklast på 75 kg, har ca. 225 kg til rådighet fordelt på telt og mennesker. Om et taktelt for 2 personer har en egenvekt på 65 kg, kan da hver person i snitt veie 80 kg.
Hva trengs for å montere takteltet på bilen?
Man trenger et takstativ som enten monteres til bilens rails, eller faste festepunkter. Vi anbefaler å bruke et solid takstativ, som for eks. Thule Squarebar. Dette er et solid og prisgunstig stativ som egner seg meget godt i kombinasjon med taktelt. På Thule sine nettsider kan man enkelt legge inn bilmerke/modell/årgang, og få info om hvilke takstativ som passer din bil.
Hvordan monterer man takteltet til takstativet?

Takteltet plasseres oppå bilens takstativ, og festes med 4 festebraketter fra undersiden av teltet. Disse kan justeres frem og tilbake i skinnen de sitter i, noe som gjør at innfestingen er fleksibel i lengderetningen, og dermed har man stor frihet til å plassere fremre og bakre takstativ ut i fra hva som passer best på den aktuelle bilen. PS: I bredden, målt fra innsiden av lastefot på hver side trenger man minimum 83 cm tilgjengelig for at festebrakettene ikke skal komme i konflikt med lasteføttene/takstativet.

Når kan jeg hente teltet jeg har kjøpt, og bistår dere med montering på bil?
Så fort bestillingen er lagt tar vi kontakt for å avtale tidspunkt for utlevering. Vi er normalt veldig fleksible, også utenfor vanlige åpningstider (man-tor).  Vi er også regelmessig tilgjengelige for utlevering på lørdager. Gratis montering på bil er alltid inkludert ved henting hos oss på Lillehammer.
Er det plass til dyner og puter i teltet når det er sammenslått?
Strynefjellet Wide teltet har noe oppbevaringsplass når teltet er sammenslått, så hvis man pakker godt vil man for eks. kunne ha plass til et par soveposer.
Hvor fort kan man kjøre med et taktelt på biltaket?
Våre taktelt er har en max. anbefalt hastighet på 110 km/t.
Hvor mye vind tåler et taktelt?
Vår taktelt tåler vind opp til ca. 10 m/s. Ved vind over dette, spesielt kraftig kastevind, er ikke taktelt å anbefale.
Hvordan bør et taktelt vedlikeholdes?
Vi anbefaler å impregnere teltet med 1-2 års mellomrom, litt avhengig av hvor mye man bruker teltet. Teltet trenger ikke å impregneres når det er nytt.
Hvor lang er stigen som følger med?
Stigen er ca. 230 cm. lang full lengde.

 

ØNSKER DU HJELP MED TAKSTATIV?

Vi er Thule forhandler, og bistår gjerne med å skaffe takstativ til din bil. Oppgi i tilfelle reg. nummer i meldingsfeltet ved utsjekk/bestilling, så sender vi et tilbud ila. kort tid.

 

BRUKERMANUAL:

 

 

 

UTVIDET PRODUKT INFO:

Romsdalen 2.0 er et ekstremt allsidig taktelt som vil passe for mange. Det er et romslig telt for 2, samtidig som det blir veldig kompakt på biltaket når det er nedpakket. Teltet foldes enkelt ut, og den fastmonterte teleskopstigen sørger for stabil og god støtte mot underlaget. Når stigen er på plass og teltet er i vater gjenstår kun å feste bardunene til inngangspartiet, samt vinduene på begge sider. Det hele er gjort på noen få minutter, og det er akkurat like enkelt å pakke teltet sammen igjen.

Romsdalen 2.0 er et romslig telt for 2, hvor også en liten familie på 3 kan få plass. Sovebredden er på 150 cm (noe smalere i fotenden), mens lengden er på 205 cm. Teltet har godt utsyn gjennom inngangspartiet og vinduene på hver side, noe som også bidrar til gode luftemuligheter, mens myggnetting på alle åpninger sørger at innsekter holdes effektiv unna. Det overbygde inngangspartiet er praktisk ved nedbør, og er med på å hindre at fukt kommer inn i teltet.

Materialbruk og konstruksjon er i solid utførelse, samtidig som  ABS skallet er med på å holde vekten på teltet nede. Selve teltduken er av ripstop oxford med en vannsøyle på 2-3000 mm. Madrass er en 5 cm skum madrass som fint kan brukes alene, eller i kombinasjon med oppblåsbart turunderlag eller overmadrass om man ønsker ekstra komfort.

 

Soveareal

205 x 150 cm

Mål sammenslått

152 x 120 x 33 cm

Vekt

60 kg

Madrass

5 cm skum

Teltduk

Ripstop Oxford. 2-3000 mm vannsøyle

Skall/Ramme

ABS plast og aluminium

Maks brukervekt

350 kg

4 omtaler for ROMSDALEN 2.0 – Taktelt hardtop

 1. Per-Erik Thorsteinsen

  Vi er veldig fornøyd!
  Både med kvaliteten og at det er kjapt å sette opp og pakke sammen.
  Innebygd dimbart lys innvendig i teltet er også en nyttig funksjon.
  Er også mindre vindstøy enn jeg hadde forventet.
  Anbefales!

 2. Anders Ring

  Vi har vært på en lengre tur og er svært fornøyd med takteltet. Det er god plass til 2 personer og det er raskt og enkelt å slå opp og ta ned. Vi kjører el-bil ID4 og strømforbruket på turen var ikke særlig høyere selv med takboksen.

 3. Robert Adolfsen (bekreftet eier)

  Digger dette teltet! Hadde det ikke vært for mye kjedelig vær i år hadde jeg brukt det mye mer. (Det tåler masse regn og vind, det har jeg erfart.)

  Opplevde at den ene stangen som holder vinduet oppe knakk, men det ble ordnet raskt av Norse Camp igjen. Fikk tilsendt ny uten noe kostnad eller pes.

  På en Polestar 2 opplevde jeg mye vindstøy først, men lyden ble mer eller mindre helt borte etter å ha surret fremre arm av takstativet med tau. (Stativet og teltet lagde en slags tunnel så det ble masse uling/fløytespilling i +60km/t)

  Ser frem til å bruke dette teltet mer!

 4. Sveinung Fladsrud (bekreftet eier)

  Svært fornøyd med teltet. Enkelt å sette opp å ta ned igjen som er det viktigste for meg. Digger også lyset inni teltet å ved stigen som kan dimmes. Dette teltet har tatt meg på mange fine turer!

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du liker kanskje også…